Policja a przemoc w rodzinie

Kiedy zdarzy się sytuacja, że padniesz ofiarą przemocy w rodzinie, od razu powinieneś zadzwonić na policję.ubezpieczenie oc stawkiPolicja a przemoc w rodzinie Zdjęcie pobrane z: www.gdynia.policja.gov.pl Funkcjonariusze przybędą na miejsce natychmiast, od razu udzielając Ci kompleksowego wsparcia.Policja a przemoc w rodzinie Zdjęcie pobrane z: www.ilawa.policja.gov.pl Wystarczy w tym celu przedzwonić pod bezpłatny numer kontaktowy 997 oraz 112 z telefonu komórkowego. W trakcie, gdy dojdzie do takiej interwencji, poszkodowany ma prawo do wykorzystania interwencji funkcjonariuszy jako dowodu na rozprawie sądowej.Policja a przemoc w rodzinie Zdjęcie pobrane z: kpp-krakow.policja.gov.pl Ponadto powinniśmy oczekiwać od policji zapewnienia doraźnego bezpieczeństwa. Jeżeli sprawca jest dla nas niebezpieczny, musi zostać zatrzymany do czasu wyjaśnienia sprawy.

Interwencja policyjna to jednakże zaledwie pierwszy krok do uzyskania kompleksowego wsparcia ofiarom przemocy.

wspiera:ubezpieczenie oc stawki