Fundacje dla dzieci

Fundacje dla dzieci Zdjęcie pobrane z: maptiles.pkt.pl

Gdy do Twoich drzwi puka przypadkowy człowiek, który deklaruje, że jest z jakiejś organizacji czy zbiera dobrowolnie środki pieniężne na osoby potrzebujące, bezdomne czy też chore wiele osób pozostaje czujnych i nie jest łatwowiernymi, bowiem w społeczeństwie grasuje coraz więcej oszustów, którzy niestety ale ten rodzaj empatii i wrażliwości ludzkiej bardzo prosto nadużywają, wykorzystując do swoich niecnych celów wyłudzenia pieniędzy. W gruncie rzeczy jeżeli faktycznie chcesz komuś pomóc, albo czujesz, że może zamknąłeś drzwi przed faktycznym wolontariuszem wskazanej fundacji czy organizacji, sprawdź czy ośrodek, na jaki ten ktoś się powołuje faktycznie istnieje i świadczy tego rodzaju usługi.

W tym celu pomocny Ci będzie Internet. Poprzez sieć możesz w bardzo łatwy sposób wyszukać konkretne fundacje dla dzieci, hospicja czy nawet placówki opiekuńcze i domy dziecka. Zapisz sobie numer konta, jaki podawał rzekomy wolontariusz a następnie zweryfikuj na stronie www czy aby na pewno jest to właściwy numer konta. Możesz także przedzwonić pod wskazany w serwisie internetowym numer kontaktowy, aby upewnić się, że fundacja wysyła ze swego ramienia wolontariuszy.